De komende depressie zal onze stoutste nachtmerries overtreffen


Gaat het goed met de wereldeconomie of gaat het niet goed met de wereldeconomie? Als we de media mogen geloven is er geen vuiltje aan de lucht. Of misschien toch wel, maar dan slechts een heel kleintje. Het probleem is echter dat we van onze media niet veel meer mogen geloven, ze hebben ons het in het verleden te vaak iets wijsgemaakt. Eigenlijk vertellen de media ons wat de overheden willen dat we geloven.

In dat verband moeten we denken aan een uitspraak van de bekende Amerikaanse schrijver Mark Twain. Die zei ooit het volgende: “If you don’t read the papers you’re uninformed. If you do read them, you’re misinformed”. Of met andere woorden wie de kranten niet leest, zal niet op de hoogte zijn van wat rondom hem gebeurt. Maar wie ze wel leest, zal de verkeerde info ontvangen. Vertaald naar vandaag wil dit zeggen dat we zeer voorzichtig moeten zijn met alles wat ze via welk medium dan ook ons op de mouw proberen te spelden.

Doug Casey kwam via InternationalMan.com met een boodschap die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, maar waarover we in de media weinig of niets overhoren. Casey is namelijk van mening dat de wereldeconomie allesbehalve in topvorm is, integendeel zelfs. We streven af op een catastrofe die ons bij verrassing zal pakken en niets of niemand zal sparen. De komende depressie zal onze stoutste nachtmerries overtreffen.

Casey maakte zich boos over een artikel getiteld “The Isolationist Temptation” dat hij in The Wall Street Journal las. Het stuk was geschreven door Richard Haass, president van de Council on Foreign Relations. Volgens Casey is dit artikel een schoolvoorbeeld van misleiding door een kliekje dat elkaar kent van elitescholen en dat onder elkaar de hele wereld bestuurt. Casey stelt vast dat de crisis van 2007 nog altijd niet opgelost is. Allerlei lapmiddelen hebben niets geholpen en nu zullen we gedwongen zijn om het bittere medicijn volledig door te slikken. En dat medicijn zal niets meer of niets minder dan een zware depressie zijn.

Gouden munten kopen
Zilveren munten kopen
Goudbaren kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.