Donald Trump erft een economie die goed en wel op haar gat ligt



De verwachtingen zijn hooggespannen wat betreft de komst van Donald Trump naar het Witte Huis, van deze man wordt verwacht dat hij de Amerikaanse economie in een hogere versnelling zal brengen. Maar nu de wittebroodsweken na zijn verkiezingsoverwinning voorbij zijn, kan het de moeite waard zijn om de zaken eens van dichtbij te bekijken. En die zaken blijken er niet zo goed uit te zien.

Donald Trump erft een economie die goed en wel op haar gat ligt, ondanks alle hoerakreten die regelmatig vanuit Washington opstijgen. De versnelde economische groei kon alleen verkregen worden dankzij massale overheidssteun. De kans is klein dat de nieuwe president het licht op groen zal krijgen voor een ingrijpend stimuleringsprogramma tenzij er een economische crisis uitbreekt.

Bovendien zou zo’n stimuleringsprogramma uiteindelijk toch niet meer dan een doekje voor het bloeden betekenen. De American Recovery and Reinvestment Act uit 2009 bewees dat met geld gooien om infrastructuurprojecten uit te voeren complexer is dan algemeen wordt aangenomen. Kant-en-klare projecten die veel goedbetaalde nieuwe banen opleveren, bestaan simpelweg niet.

Veel van de programma’s aangekondigd onder het bewind van Barrack Obama zijn een stille dood gestorven. Maar iedereen wil de Great Recession zo snel mogelijk vergeten en daarom wordt aan dit soort zaken geen aandacht besteed. Al snel zal het besef groeien dat dergelijke projecten de economie geen stap verder helpen. En dat de Amerikaanse economie bovendien geen hogere rentevoeten kan verdragen. Wat er uiteindelijk toe zal leiden dat de beurs van Wall Street fors zal corrigeren, waarna de ellende pas voorgoed begint. 

Gouden munten kopen
Zilveren munten kopen
Goudbaren kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.