Donald Trump mag als crisisfactor niet onderschat worden




De verkiezing van Donald Trump tot nieuwe Amerikaanse president heeft heel wat stof doen opwaaien, maar de uitspraken die hij sindsdien heeft gedaan deden dat nog meer. Trump heeft namelijk nooit een blad voor de mond genomen en lijkt ook niet van plan om dat als president te doen. Hij noemt een kat een kat en gaat regelrecht op zijn doel af. Maar of hij dat doel zal bereiken, moet nog afgewacht worden.

Want de nieuwe Amerikaanse president gaat als een pletwals te keer, maar dan wel eentje die zonder brandstof kan vallen. Zijn dreigement om de import te belasten, heeft al veel kwaad bloed gezet. Hij krijgt namelijk in het Witte Huis een koekje van eigen deeg te krijgen: ook de Amerikaanse invoer kan in andere landen worden belast. Donald Trump mag als crisisfactor dus niet onderschat worden.

Op het World Economic Forum in Davos kregen de Amerikanen alvast een koekje van eigen deeg. De Chinese president Xi Jinping, voor de eerste keer aanwezig op deze Zwitserse vergadering, waarschuwde dat vrijhandel en niet protectionisme tot meer welvaart leiden. Daarnaast gaf hij te verstaan dat de Chinese regering zeker niet de bedoeling heeft om de koers van de yuan te devalueren, kwestie van de Chinese concurrentiekracht te versterken.

Xi Jinping merkte op dat, of Trump het nu graag hoort of niet, dat de wereldeconomie een grote oceaan is waar niet aan ontkomen kan worden en waar geen plaats is voor eigengereidheid. De Chinese president maakte brandhout van de plannen om 45% invoerheffing te heffen op Amerikaanse import uit zijn land. Handelsoorlogen kennen volgens Xi Jinping geen winnaars, alleen verliezers. Wanneer Trump toch volhardt in zijn plannen, zou hij wel eens de Amerikaanse president kunnen worden die zijn land in een diepe crisis stort.

Gouden munten kopen - Meer dan alleen goud
Zilveren munten kopen - Hoogste potentieel
Zeg nooit zomaar goudbaar tegen een Heraeus goudbaar

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.