Donald Trump zal Amerikaanse overheidsfinanciën helemaal om zeep helpen




Donald Trump was amper door de deur van het Witte Huis of hij nam al de eerste maatregelen conform zijn gedane verkiezingsbeloften. Het lijdt geen enkele twijfel dat de nieuwe president er met de grove borstel zal door gaan. Hij koestert de vaste ambitie om de Verenigde Staten weer groot te maken en zal geen kans onbenut laten om die doelstelling dichterbij te brengen.

Hijzelf heeft zijn bedrijven grootgemaakt door schulden aan te gaan en zal dan ook niet aarzelen om hetzelfde te doen om zijn land weer groot te maken. En dat mag geld kosten, zelfs behoorlijk wat geld kosten. De vraag moet gesteld worden of de nieuwe president bij zichzelf wel eens de vraag heeft gesteld of een politiek gebaseerd op schulden op langere termijn houdbaar is. Blijkbaar heeft hij zo ver nog niet nagedacht.

Het moet Trump mee gegeven worden dat hij pal achter zijn ideeën en verkiezingsbeloftes blijft staan, maar de haalbaarheid van dat alles is een ander paar mouwen. Wiskunde is niet het sterkste punt van de president en ook zijn medewerkers zijn daar blijkbaar niet zo sterk in. We hebben namelijk nog niemand uit zijn entourage horen waarschuwen dat uit de pan swingende schulden op langere termijn meer kwaad dan goed doen.

Donald Trump zal de Amerikaanse overheidsfinanciën helemaal om zeep helpen, zoveel is zeker. En dat zal er ongetwijfeld toe lijden dat de dollar op de valutamarkten om zeep gaat. Met als gevolg dat de goudprijs zal exploderen. Een tijdshorizon voor dit proces kunnen we helaas niet geven, maar voortvarend als de nieuwe bewoner te werk gaat zal het ongetwijfeld niet zo lang duren alvorens de goudmarkt roodheet gaat staan. Hou de evoluties rond het goud dus goed in de gaten.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.