Evolutie goudprijs laat vermoeden dat Trumpomania achter de rug is




Bij de edelmetalen lijkt 2017 het spiegelbeeld van 2016 te worden: ook dit jaar zijn goud, zilver enzovoort tot dusver sterk voor de dag gekomen. In de eerste weken van dit jaar is de goudprijs met meer dan 5% gestegen, waarbij de kaap van 1200 dollar naar boven werd doorbroken. De zilverprijs deed het zelfs nog beter, als gevolg van een stijging met 7,30% werd hier de kaap van 7 dollar naar boven doorbroken.

De evolutie van goudprijs laat vermoeden dat Trumpomania achter de rug is, zo stellen enkele analisten. De nieuwe president heeft een vorm van euforie op de financiƫle markten uitgelokt die voor buitenstaanders maar moeilijk te begrijpen is. Maar inmiddels hebben de beurskoersen niet langer de wind in de zeilen. Wat onder andere blijkt uit het feit dat de Dow Jones de kaap van 20.000 punten maar niet gerond krijgt.

Als nieuwe president zal Trump nu in de praktijk ondervinden dat het niet zo makkelijk is om de economie van een groot land een bepaalde richting uit te duwen. Ganse stukken van de Verenigde Staten zijn economisch een puinhoop, met als meest bekende voorbeeld uiteraard de Rust Belt. En de administratie van Donald Trump heeft nog altijd niet concreet laten weten hoe hij de bestaande problemen zal aanpakken.

Colin Cieszynski, chief market strategist bij CMC Markets, begreep niet waarom de beurs op Wall Street zo euforisch reageerde op de verkiezingsuitslag. Trump is in staat om gekke dingen te doen en dat op een moment dat een nieuwe crisis niet zo ver verwijderd is. De minste misstap kan volstaan om de VS in de richting van een nieuwe crisis te sturen die de rest van de wereld zal meeslepen. En het is daar waar de goudmarkt op anticipeert.

Waar goud kopen
Hoe goud kopen
Wanneer goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.