Goud, zilver en de andere edelmetalen bieden veiligheid in woelig Trump-tijdperk




Op het World Economic Forum in Davos deed George Soros een opmerkelijke uitspraak. De bekende speculant (wie herinnert zich nog dat deze Amerikaanse Hongaar of Amerikaanse Hongaar in de jaren 90 van vorige eeuw het Brits pond van zijn voetstuk deed vallen?) is kort en goed van mening dat Donald Trump als nieuwe Amerikaanse president hopeloos zal falen. Hij zal er met andere woorden niet in slagen om de VS weer groot te maken.

Trump is gespecialiseerd in het afleggen van gespierde verklaringen die hij als puntje bij paaltje komt moeilijk hard zal kunnen maken. Bovendien is hij slecht ingelicht, want de mensen die hem moeten begeleiden verstrekken niet de juiste informatie. Zo is het Congressional Budget Office (CBO) veel te optimistisch met betrekking tot de Amerikaanse economie en dan meer bepaald wat de correlatie met het begrotingstekort betreft.

Onder Obama, een periode van economisch herstel, hebben de tekorten nieuwe recordniveaus bereikt en die trend zal zich onder de nieuwe president gewoon verder zetten. Of zelfs nog in een stroomversnelling belanden. Trump heeft beloofd in het eerste jaar van zijn presidentschap zowel de overheidsuitgaven te vergroten als de belastingen te verlagen. Waardoor de tekorten alleen maar kunnen oplopen.

De ervaring opgedaan in het verleden bewijst dat er een duidelijke correlatie bestaat tussen de evolutie van het begrotingsdeficiet, de koers van de dollar en de prijs van het goud. Wanneer het deficiet oploopt, daalt de dollarkoers en stijgt de goudprijs. Goud, zilver en de andere edelmetalen bieden met andere woorden veiligheid in het woelige Trump-tijdperk. Of alleszins in een tijdperk waarvan we verwachten dat het woelig zal worden.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.