Goudprijs kan huidige zwakte makkelijk te boven komen


Op de goudmarkt viel er in de afgelopen weken niet zo veel vreugde te rapen. De goudprijs viel terug onder het niveau van 1200 dollar, zonder dat voor die prijsval op het eerste (en zelfs op het tweede) gezicht een duidelijke reden was. Akkoord, de dollar verstevigde op de valutamarkten, maar dat was waarschijnlijk niet de enige reden waarom het goud er recent zo zwak bijlag.

Veel analisten steken een beschuldigende vinger uit naar de Amerikaanse centrale bank. Die heeft na veel vijven en zessen haar basisrente verhoogd en FED-voorzitter Janet Yellen heeft bovendien voor volgende jaar nog meer renteverhogingen in het vooruitzicht gesteld. En we weten allemaal dat Yellen geen kans onbenut zal laten om de rente te verhogen, ze heeft lang genoeg op die kans gewacht.

Goudkevers moeten echter niet panikeren, het goud kan de huidige zwakte makkelijk te boven komen. Maar de beleggers zullen toch wat geduld koesteren. Yves Lamoureux van goudhandelaar Lamoureux & Co verwacht dat de goud- als de zilvermarkt in de eerste helft van 2017 zwak gestemd zullen blijven. Een stijging van de goudprijs (en van de zilverprijs) is alleen mogelijk wanneer de zwakke handen helemaal uit de markt zijn.

En die zullen de markt verlaten in reactie op de renteverhogingen door de FED. Maar op een bepaald moment zal blijken dat de Amerikaanse centrale bank voorzichtiger met het rentewapen zal moeten omspringen. Op dat moment kan het moment van het goud aanbreken. Lamoureux verwacht dat ergens in de tweede helft van 2017 een nieuwe bull markt in gang zal geschoten worden en die kan dragen tot ver in 2020.

Gouden munten kopen
Zilveren munten kopen
Goudbaren kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.