Hoeveel ton goud bezitten de Chinezen en waarom





De “The New Case For Gold” door James Rickards is een boek dat alleszins de moeite van het lezen waard is. Het boek is uitgegeven door Penguin Publishing Group, een dochter van Penguin Random House LLC. In dit boek wordt veel aandacht besteed aan de toekomstige rol die voor het goud is weggelegd. Ricards is namelijk van mening dat voor het gele metaal een belangrijke rol zal zijn weggelegd in een nieuw financieel systeem.

De meest interessante factor die momenteel speelt op de goudmarkt is volgens hem de factor China. Officieel bezat het land in juli 2015 – de laatste maand waarover officiële cijfers werden bekendgemaakt – 1.658 ton goud. Wat niet bepaald overdreven veel is voor zo’n groot land. Maar de Chinezen hebben nu eenmaal de naam dat ze niet altijd de achterkant van de tong laten zien.

Waarschijnlijk heeft China in alle stilte goud bijgekocht, waardoor de huidige goudvoorraden wel eens veel hoger kunnen zijn dan officieel wordt toegegeven. Ricards denkt in dat verband eerder aan een hoeveelheid van meer dan 4.000 ton. Bovendien blijft het land actief op de goudmarkt, de auteur is van mening dat China volop bezig is om haar goudvoorraden op het peil van dat van de andere grote landen te brengen.

Ricards stelt dat de hoeveelheid goud achter de hand van belang kan worden wanneer er ergens in ons financieel systeem een radertje vastloopt. In een dergelijk scenario zullen alle landen samenkomen om een plan B op te stellen. In het nieuwe financieel systeem zou van belang zijn hoe groot de goudvoorraad van elk land is. Officieel (dus beschikbaar voor de markt) bedraagt de totale goudhoeveelheid ongeveer 35.000 ton. China heeft in de afgelopen jaren circa 3.500 ton goud gekocht, of zowat 10% van het officieel beschikbare goud. Ricards maakt zich sterk dat dit niet zonder reden is gebeurd.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.