“Libor-Hunter” bijt zich vast in manipulatie van de goudprijs




De afgelopen maanden is er weer heel wat te doen geweest over manipulatie van de prijzen op de financiële markten. Deutsche Bank heeft nu openlijk toegegeven de zilvermarkt te hebben gemanipuleerd. Bovendien waren de Duitsers zo laf om de namen van de andere betrokken banken vrij te geven. De mist omtrent de manipulatie van vooral de markten voor edelmetalen trekt dus langzaam maar zeker op. 

En dat heeft veel te maken met de bemoeienissen van “Libor-Hunter” Rosa Abrantes-Metz. Deze dame heeft al in december 2013 in Bloomberg de manipulatie van de goudprijs uitgelegd. Nu is die Rosa Abrantes-Metz zeker niet de eerste de beste. Ze heeft haar bijnaam “Libor-Hunter” verdiend door het uitpluizen van de manipulatie van de Libor-rente, wat verschillende grootbanken zware boetes heeft opgeleverd. 

Rosa Abrantes-Metz heeft recent haar speurwerk rond de manipulatie van de goudprijs opgevoerd. Maar nieuw is die manipulatie dus niet, de eerste sporen dat er niets pluis was de prijszetting voor het goud dateren al van 5 augustus 1993 of meer dan 23 jaar geleden. Wat er toen precies is gebeurd, valt nog moeilijk te achterhalen. Vast staat alleen dat er op die bewuste datum onregelmatigheden zijn vastgesteld. 

De grootbanken voelen de hete adem van de controlerende autoriteiten steeds dichter in de nek. De verontwaardiging is uiteraard groot, want een markt die ‘vrij’ zou moeten zijn blijkt nu al bijna een kwarteeuw gemanipuleerd te zijn door marktspelers met een voordien onberispelijke reputatie. Die goede reputatie zijn de grootbanken inmiddels al wel kwijt, want het aantal schandalen waarin ze betrokken zijn blijft maar groeien.



Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.