Ons financieel systeem kan vergeleken worden met de Sovjet-Unie


Is ons financieel systeem op langere termijn houdbaar? We vrezen dat het antwoord op deze vraag negatief moet luiden. Want de barsten in de façade worden steeds groter, in zoverre zelfs dat de situatie op een bepaald moment onhoudbaar zal blijken te zijn. Op dat moment kan er een implosie plaatsvinden waar niemand de gevolgen van zal kunnen inschatten. Maar dat die gevolgen ingrijpend zullen zijn, staat als een paal boven water.

Ons financieel systeem kan vergeleken worden met de Sovjet-Unie in de laatste 20 jaar van zijn bestaan. Dat land bleek een reus op lemen voeten te zijn, in de laatste decennia van zijn bestaan klaar om in te storten. Wat uiteindelijk dan ook is gebeurd. En de gevolgen van die implosie zijn nog altijd merkbaar. Het was dus geen gebeurtenis waar snel overheen gestapt kon worden. En dat zal ook niet gebeuren wanneer we de onvermijdelijke systeemcrisis krijgen.

Wat gebeurde er in de Sovjet-Unie vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw? Stalin had het land dankzij een schrikbewind overeind gehouden, maar na het verdwijnen van deze dictator zakte zijn erfenis als een plumpudding in elkaar. Iedereen wist dat het communisme niet werkte, maar niemand durfde daar ook maar met één woord over reppen. In vakterminologie wordt dan over hypernormalisatie gesproken.

De Russen en de andere volkeren die in de republiek woonden, deden alsof ze werkten en de staat deed ze alsof ze haar burgers een fatsoenlijk loon uitbetaalde. De ministers deden alsof hun land een grote militaire macht was, wat het al geruime tijd niet meer was. Zo krijgen we momenteel ook de indruk opgelepeld dat we kunnen terugvallen op een sterk financieel systeem, terwijl dit in de praktijk op zijn grondvesten staat te daveren. En dankzij de manipulatie door de media geloven de meeste mensen deze fata morgana. Dat zal zo blijven tot ze op een onzalige dag wakker zullen worden in het besef dat de realiteit in niets overeenstemde met wat hun was voorgespiegeld. Inderdaad, een nieuw geval van hypernormalisatie.

Waarom fysiek goud en zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.