Tijdperk van Trump zal het tijdperk worden van goud als veilige vluchthaven





Donald J. Trump wordt de grootste wild card van 2017. De nieuwe Amerikaanse president is een vat vol verrassingen gebleken en tijdens zijn periode in het Witte Huis mogen we ons nog aan heel wat meer verrassingen verwachten. Want Trump kan als een duiveltje uit een doos komen met uitspraken die men niet meteen van hem verwacht. Bovendien zijn de standpunten van de man niet altijd even duidelij
k omlijnd.

Zijn houding ten opzichte van Rusland vormt daar misschien het beste voorbeeld van. Eerst leek het alsof hij van plan was om persoonlijk vriendschap te sluiten met Vladimir Poetin, maar van dat plan lijkt hij inmiddels te zijn afgestapt. De berichten over een mogelijke manipulatie van de Amerikaanse verkiezingen werden door Trump als quatsch van de hand gedaan, maar inmiddels heeft hij daaromtrent een bocht van 180° genomen. Er is nu toch weer sprake van represailles in verband met mogelijke hacking.


Maar bij de analisten groeit stilaan de overtuiging dat het tijdperk van Trump het tijdperk zal worden van goud als veilige vluchthaven, zo blijkt uit een rondvraag. Mark O’Byrne, directeur bij broker GoldCore Ltd, is van mening dat de onvoorspelbaarheid van Trump de ganse wereld nog zuur kan gaan opbreken. De president zal onvermijdelijk de belangrijkste handelspartners tegen de schenen schoppen.


En die zullen dat waarschijnlijk niet pikken, gezien ook het toenemend populisme in Europa. Het wordt steeds meer een zaak van ‘ieder voor zich en God tegen allen’, naar een uitspraak van Kaspar Hauser. De goudprijs zou kunnen profiteren van de onzekerheid die Trump om zich heen spreidt. Het is volgens Mark O’Byrne niet toevallig dat de vraag op de goudmarkt is toegenomen na de verkiezingsoverwinning van de republikein.

Waar goud kopen
Hoe goud kopen
Wanneer goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.