Waarom de rentevoeten nooit of te nooit meer zullen normaliseren




De jongste weken worden we om de oren geslagen met begrippen als TPP, NAFTA en ga zo maar door. De nieuwe president Donald Trump heeft een onstuimige start genomen, zo veel is zeker. Hij is zo actief dat sommigen hem zelfs van ADHD verdenken. Maar anderzijds lijkt de Amerikaanse president zich druk te maken om zaken die er feitelijk niet om doen. Hij verliest daarbij de hoofdzaken uit het oog.

Hij heeft al verschillende plannen aangekondigd die handenvol geld zullen kosten. Dat geld is er niet en zal dus geleend moeten worden. Maar daarmee zet Trump een slechte gewoonte van zijn voorgangers verder. Want ook die hebben met geld gesmeten zonder zich af te vragen hoe de geslagen gaten ooit weer gedempt zullen worden. En inmiddels stapelen de schulden zich op tot een schier onoverzichtelijke berg.

Binnenkort wordt een belangrijke mijlpaal bereikt, meer bepaald het niveau van 20.000 miljard dollar aan uitstaande schulden. Om dat bedrag in perspectief te plaatsen, volstaat het om die 20.000 miljard dollar in perspectief te plaatsen. Concreet komt het er op neer dat elke Amerikaanse belastingbetaler een schuld van 160.000 dollar met zich meedraagt. Bovendien tikt de US Debt Clock (zoals ze ook wel genoemd wordt) ongenadig verder.

Er komen dus steeds meer schulden bij en op die schulden moet uiteraard rente betaald worden. Want voor niets gaat uiteindelijk alleen de zon op. Die rente staat momenteel laag en precies daardoor kan de Amerikaanse overheid schulden blijven maken zonder dat er iemand om maalt. Maar daar zou verandering in komen wanneer de rente stijgt. En dat is meteen ook de reden dat de rente in de VS niet fors kan stijgen, wat de media ook beweren. Stijgt die rente toch, dan zal het systeem kort en goed in elkaar zakken.

Gouden munten kopen - Meer dan alleen goud
Zilveren munten kopen - Hoogste potentieel
Zeg nooit zomaar goudbaar tegen een Heraeus goudbaar

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.