Financiële markten staan aan de vooravond van een aardverschuiving




We bevinden ons op een keerpunt op de financiële markten dat we ons nog lang zullen heugen. Dat is de boodschap die de hedge fund manager J. Kyle Bass, de stichter van Hayman Capital, voor ons in petto heeft. Zijn boodschap laat weinig ruimte voor optimisme, want Bass gaat er van uit dat we aan de vooravond van bewogen tijden staan. Zaak is daarom om de aandacht niet te laten verslappen.

De financiële markten staan namelijk aan de vooravond van een aardverschuiving. We moeten namelijk de stap zetten van een deflatoire omgeving naar eentje van reflatoire spanningen. De vraag waar alles om draait is volgens Bass wat er met de economie zal gebeuren wanneer de rente noodgedwongen weer opgetrokken moet worden. Want de uitstaande schulden hebben een recordhoogte bereikt.

De beleggers zullen hoe dan ook hun risk-reward profiel moeten aanpassen. In zijn beleggersbrief aan zijn klanten spreekt de hedge fund manager van enorme kansen die zich aandienen voor beleggers die tijdig de juiste beslissingen nemen. Wie dat niet doet, dreigt echter met dramatische verliezen te worden geconfronteerd. Kort op de bal spelen is het beste advies dat hij momenteel kan geven.

De Amerikaanse centrale bank is van plan om de rente dit jaar nog 3x te verhogen en het valt af te wachten hoe de financiële markten daar op gaan reageren. De achillespees van het hele systeem zijn de Chinese banken, die volgens hem met gigantische verliezen geconfronteerd zullen worden. Dit kan een schokgolf veroorzaken die het financieel systeem zoals we dat nu kennen volledig op zijn kop zal zetten. De enorme kansen doen zich uiteraard voor bij de edelmetalen, waar de prijzen voor goud, zilver, platina enzovoort letterlijk kunnen ontploffen.

Klik hier voor gratis advies omtrent fysiek goud en zilver
Waar goud en zilver kopen in u buurt
Numismatische gouden en zilveren munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.