Jim Chanos waarschuwt dat we alles in ons leven zullen moeten herdenken




We leven in een systeem van fractional reserve banking, een systeem dat als het tot op het bod wordt geanalyseerd louter en alleen is gebaseerd op het aangaan van schulden. Maar de schuldenmaatschappij zoals we die kennen lijkt haar uiterste limieten te hebben afgetast, veel verder kunnen we niet meer. De schuldenberg heeft met andere woorden een plafond bereikt en dus is waakzaamheid geboden.

De oproep tot waakzaamheid is zeker niet overbodig, want niemand minder dan Jim Chanos waarschuwt dat we alles in ons leven zullen moeten herdenken. De hedge fund beheerder is van mening dat we in een cruciale periode zijn aanbeland waarbij de verwachtingen een heel stuk lager moeten gezet worden. Want het invullen van die verwachtingen op basis van nog meer schulden zal niet langer mogelijk zijn.

Chanos gelooft dat we een gelijkaardig scharniermoment beleven zoals in 1932 of 1979. Hij vertelt zijn klanten dat ze niet alleen hun manier van beleggen moeten veranderen, maar zelfs hun volledige levensstijl. Onder Donald Trump zal het allemaal anders worden, maar niet zoals de manier waarop de nieuwe president het bedoelt. De vraag is zelfs of Trump zelf begrijpt wat er aan de hand is.

We beleven een periode met een sterke klemtoon op populisme, nationalisme en minder globalisme. Die verschuiving zal ingrijpend zijn in elk facet van ons leven, ook in de manier waarop we bankieren. Uiteindelijk zal er voor de banken een oplossing uitgewerkt moeten worden die hen toelaat om te functioneren in een systeem waar van het fractional reserve banking is afgestapt. Maar de kans is klein dat dit op een pijnloze manier kan gebeuren. Koken kost namelijk geld.

Gouden munten kopen - Meer dan alleen goud
Zilveren munten kopen - Hoogste potentieel
Zeg nooit zomaar goudbaar tegen een Heraeus goudbaar

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.