Goldman Sachs blijft geloven in het goud




De jongste dagen zullen sommige beleggers in goud opnieuw de daver op het lijf gevoeld hebben. Want voor de zoveelste keer is de goudprijs onderuit gaan, iets wat in de media breed werd uitgesmeerd. Wie elke morgen trouw een aantal websites raadpleegt zal letterlijk gestruikeld zijn over de berichten waarin de prijsval op de goudmarkt in het lang en het breed werd uitgesmeerd. Met als toemaatje dan nog wat berichten over het ‘instorten’ van de zilverprijs.

Uiteindelijk heeft het allemaal niet zo’n vaart gelopen, van een instorting was zeker geen sprake. Wel valt op dat de media er als de kippen bij zijn om negatief nieuws over de edelmetalen te publiceren. Wanneer er sprake is van een prijsstijging wordt er veel minder poeha gemaakt, zo blijkt. Er is dus blijkbaar nog altijd iets of iemand die er alle belang bij heeft dat de goudprijs zo snel mogelijk zo hard mogelijk naar omlaag wordt geduwd. De negatieve commentaren op alle mogelijke websites zijn dan ook bedoeld om de dalende beweging in de mate van het mogelijke te versterken.

Maar wie daar niet aan mee doet, is Goldman Sachs. De analisten van deze Amerikaanse zakenbank houden het hoofd koel, wat betekent dat ze zeer nuchter blijven rapporteren over de situatie. Volgens goudspecialist Jeffrey Currie is het waarschijnlijk dat de edelmetalen op korte termijn zullen blijven ontgoochelen. Currie verwacht met andere woorden geen fors herstel voor de goudprijs. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen halsoverkop goud, zilver, platina en andere edelmetalen moet dumpen.

Er zijn momenteel een aantal factoren die voor tegenwind zorgen, maar dat zal niet blijven duren. Daarom blijft het baisse-potentieel voor het goud beperkt tot ongeveer 1200 dollar per troy ounce. De huidige inzinking biedt in de ogen van Currie een koopkans, want hij verwacht dat de goudprijs op middellange termijn moeiteloos zal herstellen. Currie is bovendien een analist van het ‘klassieke’ type, wat wil zeggen dat hij uitgaat van een ‘normaal’ scenario. De echte doorbraak voor goud & co zal komen wanneer de situatie evolueert van normaal naar abnormaal, meer bepaald wanneer de hyperinflatie zal toeslaan. En dat is iets waar Jeffrey Currie blijkbaar geen rekening mee houdt.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.