Krachtig offensief speculanten duwt zilverprijs fors lager




De manipulatie van de markten voor edelmetalen gaat onverminderd verder, waarbij beurtelings het goud en het zilver onder handen worden genomen. Vooral het witte metaal moest het in de afgelopen weken ontgelden. Steve Sjuggerud van Daily Wealth is daar niet meteen verbaasd over. Hij stelde namelijk vast dat de stemming op de zilvermarkt extreem bullish was geworden. Markten overdrijven graag en in geval van overdreven optimisme is een correctie meestal niet ver weg.

En dus kreeg de zilverprijs een stevige oplawaai, in het spoor van de goudprijs overigens. Ongeveer een maand geleden schreef Sjuggerud in Review of Market Extremes dat de edelmetalen kwetsbaar geworden waren voor een stevige correctie, om de simpele reden dat het enthousiasme van de beleggers te groot werd. Op dat moment kostte een troy ounce zilver 18,50 dollar en leek niets een stijging richting 20 dollar in de weg te staan.

De man met de hamer kwam echter langs en in een mum van tijd stond de zilverprijs weer op 16,50 dollar, waar een redelijk betrouwbare bodem lijkt te zijn gevonden. Is het moment opnieuw rijp om zilver te kopen? Hierbij maken we graag een onderscheid tussen de korte en de lange termijn. Op korte termijn is de verkoopdruk nog niet volledig weggevallen. De speculanten hebben een krachtig offensief tegen het zilver gevoerd en dat had vooral te maken met het feit dat er grote hausseposities op de futuresmarkten openstonden.

Vreemd genoeg wordt daardoor de onderliggende waarde kwetsbaar voor een correctie. Wanneer de verwachte opwaartse beweging zich niet doorzet, zullen veel ontgoochelde speculanten de posities gaan omdraaien en op een baisse wedden. Met een forse correctie tot gevolg. Voor de lange termijn blijft het plaatje volgens Sjuggerud echter extreem bullish. Elke correctie bij het zilver biedt een koopkans, maar op de huidige koersniveaus raadt hij toch aan om de kat nog even uit de boom te kijken.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.