Donald Trump is een niet te onderschatten bondgenoot voor de goudmarkt




Donald Trump is een niet te onderschatten bondgenoot voor de goudmarkt, zo stelt Howard Gold. Deze columnist is van mening dat er sinds president Nixon geen Amerikaanse president is geweest die een grotere bondgenoot voor het goud was. In de ogen van Gold kan de goudprijs alleen maar stijgen als gevolg van de tweet-politiek van Trump. Hij twittert er maar op het los en dat maakt dat de wereld er geen veiligere plaats op is geworden.

Integendeel zelfs, de kansen op het uitbreken van een groot internationaal conflict zijn er sinds zijn inauguratie alleen maar groter op geworden. Gold kan er moeilijk van worden beschouwd een goudkever pur sang te zijn, want in het verleden liet hij de goudmarkt liever links liggen. Een prijsstijging bij de edelmetalen leek hem ongeloofwaardig tegen de achtergrond van een sterke dollar en een laag inflatieniveau.

Tot nog niet zo lang geleden lachte Gold goudkevers zoals Peter Schiff vierkant uit. Die Schiff had een goudprijs van 5.000 dollar per troy ounce in het vooruitzicht gesteld en een dergelijke voorspelling kwam in de ogen van Gold bepaald lachwekkend over. Maar stilaan is hij toch opgeschoven naar het kant van de gloom-and-doomers en dat heeft alles te maken met de komst van Donald Trump naar het Witte Huis.

De president laat namelijk geen enkele kans onbenut om de boel op stelten te zetten. Daarbij maakt hij dus bij voorkeur gebruik van tweets, een medium dat weinig of geen nuances toelaat. In de huidige omstandigheden kan goud, en bij voorbaat ook zilver en de andere edelmetalen, een verzekering vormen voor een beleggingsportefeuille. In zijn nieuwsbrief GoldenEgg Investing adviseert Howard R. Gold nu klaar en duidelijk om goud te kopen en dat is een nieuw gegeven waar we rekening mee zullen houden.

Wanneer Goud kopen
Informatie Goud & Zilver
Waarom Zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.