Is de trage vraag naar gouden munten de voorbode van een explosie van de goudprijs?




In de Verenigde Staten is de vraag naar gouden munten tot een dieptepunt voor het afgelopen decennium gezakt. We hebben het al vaker gezet: Warren Buffett is geen fan van fysiek goud. Het brengt geen rendement of dividend op en dan hoeft het volgens deze beursgoeroe al niet meer. Het voorbeeld van Buffett wordt door miljoenen beleggers gevolgd, niet alleen in de VS maar in de hele wereld. En dus hebben die meteen al iets van ‘geef mijn portie maar aan fikkie’.

Maar er zijn nog andere redenen waarom het met de goudprijs maar niet echt wil lukken. Op de eerste plaats is er het feit die goudprijs inderdaad enkele capriolen heeft uitgevoerd. Telkens wanneer de goudmarkt klaar leek om uit de startblokken te schieten, kwam iets of iemand de pret verstoren. Noem het een ‘fat finger’ of noem het een flash crash, maar telkens opnieuw is er een factor die het goud weer naar af duwt. Daarbij wordt open en bloot van marktmanipulatie gesproken.

Maar er is natuurlijk nog een andere factor in het spel en dat is de beurs van Wall Street die goed op dreef blijft. Beleggers die in de beurs zitten, hebben in de afgelopen jaren grof geld verdiend. De jongste weken hebben de belangrijkste Amerikaanse beursindices nieuwe recordniveaus laten optekenen. Wat maakt dat maar weinig beleggers bereid zijn om hun aandelen in te wisselen voor goud in welke vorm dan ook. Met als gevolg dat gouden munten momenteel allesbehalve populair zijn.

Er is echter nog hoop als we de geschiedenis mogen geloven. Is de trage vraag naar gouden munten de voorbode van een explosie van de goudprijs? Het zou wel eens kunnen dat dit het geval is. In het verleden werd een dergelijke situatie van lage interesse meestal opgevolgd door een explosie van de goudprijs. Om het vrij vertaald met de woorden van Warren Buffett te zeggen: de belegger moet gouden munten kopen wanneer niemand die wil en ze weer verkopen wanneer iedereen dat wil doen. Verstandige beleggers weten meteen waar nu de beste kansen weggelegd liggen.

Wanneer Goud kopen
Informatie Goud & Zilver
Waarom Zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.