Goudprijs kan in 2018 naar 1700 dollar en hoger




Wat valt er momenteel nog over de goudprijs te vertellen? Goud, zilver en de andere edelmetalen staan momenteel geenszins in het brandpunt van de belangstelling, laat dat duidelijk zijn. De goudmarkt ligt op apegapen en van de zilvermarkt kan zonder overdrijving hetzelfde worden gezegd. Sommige analisten krijgen de indruk dat de edelmetalen dood en begraven zijn, maar daar is niet iedereen het mee eens.

De goudprijs kan in 2018 naar 1700 dollar en hoger, zo luidt een voorspelling die we gisteren vernamen. Ze is afkomstig uit de mond van Vince Lanci, stichter van Echobay Partners, en die baseert zich op een aantal positieve signalen die de jongste dagen op de goudcharts zichtbaar waren. Lanci, een man met veel ervaring in de goudsector, put vooral moet uit het feit dat de dieptepunt op de chart telkens hoger komen te liggen.

Lanci kreeg steun van Mark O’Byrne van GoldCore, iemand die zijn voorkeur voor goud en zilver nooit onder stoelen of banken heeft gestoken. O’Byrne verwijst naar een verklaring van de Duitse Bundesbank in verband met de functie van goud. Volgens deze centrale bank is goud absoluut noodzakelijk om het vertrouwen van het publiek te handhaven. De BuBa is van mening dat een centrale bank zonder goud in haar kluizen niet in het minst vertrouwen inboezemt.

De Bundesbank is dan ook van plan om volledige duidelijkheid te verschaffen over de goudvoorraden die ze aanhoudt. Dat zouden de tweede grootste in de wereld zijn, alleen de VS hebben in Fort Knox meer goud in de kluizen. De Duitsers dringen er bovendien op aan dat ook de andere centrale banken meer duidelijkheid zouden verschaffen over de evolutie van hun goudvoorraden. Op die manier zou de goudmarkt alleen maar transparanter worden.

Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.