Extreme waarderingen op de beurs kunnen goudprijs opjagen




Extreme waarderingen op de beurs kunnen de goudprijs opjagen. Dat is de visie van John Hathaway, senior portfolio manager bij Tocqueville Asset Management. Hathaway pikt daarmee in op de recente verbetering van het sentiment bij het goud. De goudmarkt lag vanaf einde 2017 goed op koers. Het niveau van 1300 dollar werd doorbroken en het ziet er naar uit dat daarboven voorlopig kan standgehouden worden. In het spoor van het goud werd ook het zilver duurder.

De prijsstijgingen bij de edelmetalen waren in eerste instantie te wijten aan een toegenomen vrees voor inflatie. Die vrees is misschien op niets gebaseerd, maar het valt niettemin op dat steeds meer economen de mond vol hebben van het inflatiegevaar. De situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt wordt stilaan zo krap dat druk op de lonen vrijwel onvermijdelijk wordt. En dan loert de inflatie meteen om de hoek.

Daarnaast maken de beleggers zich ook in toenemende mate zorgen over het Amerikaans begrotingstekort. Dat zal verder oplopen als gevolg van de belastinghervorming aangekondigd door president Donald Trump. Hathaway verwacht dat dit deficiet in 2018 en 2019 met 1000 miljard dollar zal toenemen. Dat zijn uiteraard bedragen om van achterover te vallen. Veel euforisch ingestelde beleggers hebben daar nog niet bij stilgestaan.

Zodra dat besef doordringt op de financiƫle markten, kan een correctie in de beurskoersen vrijwel onvermijdelijk worden. Want hoe we het ook draaien of keren, de waarderingen op de beurzen zijn momenteel extreem hoog. De langverwachte correctie op de beurzen kan de beleggers doen uitkijken naar alternatieven. En die zijn volgens Hathaway momenteel zeer zeldzaam. En dat is volgens hem precies de reden waarom goud en zilver in de komende maanden kunnen schitteren.

INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.